Noen momenter fra en tur over Hardangervidda med overnatting i snøen (vinteren 1996)
Maten på turen, totalt ca. 5 kg. pr. pers. (mat til min. 7 dager):
Frokost: 0,3 l. frokostblanding (med kaldt eller varmt vann) bestående av lettkokt havregryn, rikelig med nøtter, rosiner og tørkede aprikos, 2 ss. sukker og melkepulver til ½ l. vann. I tillegg noen kopper vann.
Lunch: 1 Logan-rundstkke (litt større enn et vanlig rundstykke), litt ost eller morrpølse, 2 Rett i koppen med noen klyper hurtigris, 1 kopp med ferdig kakaoblanding og til dette en termos med varmt vann på deling (2 pers.).
Underveis: 1 termos med søt og svak te og 1 vannflaske (pr. 2 pers.). Drikkepause ca. hver 1½ time (oftere i varmt og stille vær).
Før graving: 1 Kivkk lunch og vann.
Middag: Gryterett eller suppepose (kun 10 min. koketid), ekstra ris eller makaroni (ca. ¼ pakke) og stekt og tørket kjøttdeig (¼ kg.). Noen kopper vann.
Døgnet:
08.00 - 10.00 Frokost, varme vann, pakke, dogåing (i hula).
10.00 - 17.00 En dagsmarsj, ca. 2 mil. Mindere i kupert terreng og i mye snø. Lenger under gode forhold.
14.00 - 14.30 Lunch, i vindsekken ved dårlig vær.
17.00 - 18.00 Slutten på dagsmarsjen, finne aktuelt gravested.
17.30 - 20.00 Graving av grop eller hule.
20.00 - 22.00 Middag, smelting av snø.
22.00 - 08.00 Hvile.
Utvalg av aktuelt utstyr:
Fotposer (lette), regnbukse, slalombriller, kartmappe, to sett kart (vi hadde med vanlig 1:50.000 kart og oversiktskart i målestokk 1:200.000), vindsekk (som underlag i hula og som lunch-ly), søkestang (kan bruke stav med avtagbar trinse), spade (gjerne en turspade og en "bilspade"), ekstra rødsprit (tennpasta finnes i greie, små og tette flasker), parafin til primusen (0,3 l. pr. døgn er rikelig), reppsett til primusen (og kunnskap til å reparer en primus), Leatherman e.l., litt ståltråd, tau og strips, sysaker og sportstape. I tilleg kommer mere opplagte ting som kjeler, dorull, ekstra sokker, genser m.m. (men kun det absolutt nødvendige for å spare vekt).